Portál pre širokú právnickú aj neprávnickú verejnosť zaujímajúcu sa o verejné obstarávanie

Aktuality

Príručka k procesu a kontrole verejného obstarávania verzia 2.

Kategória: Aktuality Autor/i: Úrad pre verejné obstarávanie

Národná rada SR dňa 19. júna 2024 schválila novelu zákona o verejnom obstarávaní, ktorá s účinnosťou od 01. augusta 2024 prináša viaceré významné zmeny. V nadväznosti na legislatívnu úpravu bolo potrebné vydanie aktualizácie „Príručky k procesu a kontrole verejného obstarávania“ verzia 2.

Aktualizovanú verziu príručky vydáva Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v pozícii Centrálneho koordinačného orgánu spolu s Úradom pre verejné obstarávanie ako sprostredkovateľským orgánom. Zverejnená je na webovom sídle https://eurofondy.gov.sk/dokumenty-a-publikacie/metodicke dokumenty/metodicke-dokumenty-cko/. Príručka k procesu a kontrole verejného obstarávania verzia 2 je účinná od 01. augusta 2024.

Úrad pre verejné obstarávanie, ako sprostredkovateľský orgán, vykonáva v programovom období 2021 – 2027 kontrolu postupov zadávania zákaziek financovaných z prostriedkov EÚ, ktoré budú výsledkom postupov verejného obstarávania a obstarávania, vrátane zmien (dodatkov) týchto zmlúv, v prípade, ak už bol schválený príspevok zo strany poskytovateľa, t. j. bola uzavretá zmluva o poskytnutí NFP, ktorá je platná a účinná alebo vydané rozhodnutie o schválení žiadosti o NFP, ktoré je právoplatné. Ak je ŽoNFP v štádiu prípravy alebo schvaľovania, ÚVO ako SO kontrolu zákaziek nevykonáva.

Zdroj: Úrad pre verejné obstarávanie


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.